Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | Horen, zien en zwijgen, the making of
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
2550
post-template-default,single,single-post,postid-2550,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006
schilderij en muziekdoosjes horen zien en zijgen

Horen, zien en zwijgen, the making of

Op dit moment is Arjan ze aan het halen… De kastjes van horen, zien en zwijgen. 10 maanden heeft het geduurd voordat ze af zijn en ik kan nu bijna niet wachten om ze te zien.

Nu kan ik een blog schrijven over de miniaturen die erin zitten en mijn schilderwerk, maar dat zou ondankbaar zijn. Deze schilderijen annex muziekdoosjes waren namelijk nooit mogelijk geweest zonder het werk van Hans Hofmann.

Het begon allemaal in december vorig jaar. Ik wilde iets bijzonders maken. Speeldoosjes die mensen elkaar konden geven bij een huwelijk of jubileum. Naïef als ik was, dacht ik dat dit heel eenvoudig zou zijn om te maken. Met Kinetic speelgoed kon je toch heel gemakkelijk dingen laten draaien, toch?…. Maar Arjan zei: “Wellicht is het handig om er een vakman bij te vragen…” En zo kwam ik bij Hans Hofmann terecht. Al snel werd duidelijk dat mijn plan niet zo makkelijk was als ik dacht.

Ik kreeg uitleg over lagertjes, draaisystemen en vakkundige oplossingen/problemen. Hans ging vol enthousiasme aan de slag. Hij is overal langs geweest en heeft menig site bezocht om het systeem werkend te krijgen.

Bij elke oplossing ontstond er weer een volgend probleem. De kasten had hij al snel gemaakt, maar hoe zet je het speeldoosje stil en wanneer wil je dat hij aangaat? Op schilderij dat de hele dag muziek maakt, zit tenslotte niemand te wachten. Daarnaast zijn de onderdelen zo gevoelig, klein en nergens verkrijgbaar dat Hans heel veel zelf heeft moeten maken uitzoeken etc.

Maar deze week is het gelukt! Alles werkt en ik kan ze nu meenemen naar Silene van Waveren. Waar ik dit weekend tijdens de Open Atelierroute sta.

Bij deze wil ik Hans Hofmann nogmaals ontzettend bedanken voor zijn vakmanschap, geduld en toewijding om dit werk tot stand te brengen. Want voor elk “probleem” dat ik bedacht, vond hij de oplossing.

Open Atelier Silene van Waveren.

24-09 en 25-09 Kunst Rond den Dolder,
Willem Arntszlaan 35 Den Dolder
van 12.00 tot 17.00 uur 

schilderij huwelijkskado

Zelfs een koord zodat je een boekje in het geheime vakje makkelijk kan pakken.

Muziekdoosje schilderij horen zien en zwijgen

En ja alles zat in elkaar! 6 maanden schilderen en 10 maanden werk van Hans Hofmann.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.