Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | Schilderijen het proces
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
1395
page-template,page-template-blog-masonry,page-template-blog-masonry-php,page,page-id-1395,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006
Realistisch portret van opa met kleinkind

Op zoek naar de ideale opa

En ineens heb je een idee. Je wilt een opa schilderen, type directeur die gewend is beslissingen te nemen, maar als hij zijn kleinkind ziet verandert hij spontaan in een gekke opa die alles voor het kind over heeft. Ik dacht dat het best moeilijk zou...

Jongetje wil weg uit museum. Vader kijkt naar Gerrit Dou en Vermeer

Kinderwens. Yess ik kan werk van mijn idolen verwerken

Er waren 2 dingen die dit schilderij heel weer heel erg leuk maakten om aan te werken, In dit schilderij heb ik een paar werken van mijn idolen verwerkt Ik had ontzettend goede modellen Voor veel realistische schilders is Vermeer een ware inspiratiebron. Naast het meisje...

painting boy iPad

Lekker lezen: Het belang van een goede achtergrond

Met schilderen kun je een hoop voorbereiden maar tijdens het proces kom je altijd weer dingen tegen. Wat ik het moeilijkste vond van dit schilderij was met name de achtergrond. Hij moest eenvoudig zijn, niet te scherp en vooral niet de aandacht van het onderwerp...

Portert Mees en een huilende Puck

Het maken van de Luizenmoeder

(bovenstaande portretjes zijn ca 1/1,5 cm). Ondanks het feit dat ik constant jeuk kreeg bij het schilderen van dit werk, was het wel een heel leuk ding om te maken. Sowieso is het een klein schilderijtje dus ik kon weer lekker los met de miniatuur portretten. Het...

luiheid 7 zonden begin van het schilderij

7 zonden Luiheid: een alles behalve lui proces:)

Hoe verbeeld je luiheid? Ik heb er zo over zitten tobben. Ik wilde namelijk niet iets overduidelijks doen. Dus na een beetje denken en schetsen kwam ik op dit idee: Nepbloemen. Nu hebben nepbloemen als voordeel dat je ze rustig in een vaas kunt schikken en...

schilderij en muziekdoosjes horen zien en zijgen

Horen, zien en zwijgen, the making of

Op dit moment is Arjan ze aan het halen… De kastjes van horen, zien en zwijgen. 10 maanden heeft het geduurd voordat ze af zijn en ik kan nu bijna niet wachten om ze te zien. Nu kan ik een blog schrijven over de miniaturen die...

Behind the scenes, proces schilderij hebzucht

Hebzucht: behind the scenes

“Maar mama waar was ik dan?” schijnt het meisje op de foto gevraagd te hebben toen ze het schilderij zag. Ze kon zich namelijk niets van de ruimte waarin ze zat herinneren. Dat kan natuurlijk kloppen, want alles aan de ruimte is verzonnen. Maar de...

Proces schilderij Desiree Verkerk, ingezoomd op het gezicht van de schilder, portretschilder

Het proces van Lust

Wat zal ik doen? Wat zal ik doen?! Dat was het eerste probleem met dit onderwerp. Maar tijdens het proces van het schilderij was dit ook een spannende om te maken. Via onderstaande foto's kun je der veranderingen zien die het schilderij heeft ondergaan.   Hier was...

onderschildering Desiree Verkerk Portret

Waarom een onderschildering

“Waarom toch altijd die paarsblauwe onderschildering?” Is een vraag die me wel vaker wordt gesteld. Het is niet echt gebruikelijk om deze kleur voor een onderschildering te nemen. Ik zie kunstenaars die bij portretten bruine, groene, grijze en soms geen onderschildering maken en dan kom ik...

schildeirj olieverf realistische kunst, portretschilder

Poseren voor jaloezie

Toen het meisje met de schaar in haar hand gevraagd werd of ze het leuk vond om te poseren, had ze tegen haar moeder gezegd:” Maar dan moet ik heel lang stil zitten.” 2 maanden stilzitten is voor een kind natuurlijk niet te doen, daarom...

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.