Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | Hebzucht: behind the scenes
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
2015
post-template-default,single,single-post,postid-2015,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006
Behind the scenes, proces schilderij hebzucht

Hebzucht: behind the scenes

“Maar mama waar was ik dan?” schijnt het meisje op de foto gevraagd te hebben toen ze het schilderij zag. Ze kon zich namelijk niets van de ruimte waarin ze zat herinneren. Dat kan natuurlijk kloppen, want alles aan de ruimte is verzonnen. Maar de dag dat we foto’s hebben gemaakt, zal ik niet zo snel vergeten.

Eerst vond het meisje alles heel eng en had ze er niet zo’n zin in. Ik had namelijk bedacht dat ze de eieren kapot zou moeten slaan. Ik had allemaal kindersurprises mee die ze 1 voor 1 kon ontmantelen. Maar haar moeder wist raad en voor we het wisten zat ze achter elkaar bekertjes en dingen kapot te meppen. Dit meisje was zelfs zo sterk dat ze een houten lepel kapot sloeg! (wat me helpt herinneren dat ik deze nog zou vergoeden, dus voor de moeder is dit tevens een schriftelijke schuldbekentenis). Tussen al dit enthousiasme door zat ze heel erg geconcentreerd naar de eieren te kijken. Ik zag haar zo zitten en dacht: “Wat schattig” en heb er een foto van genomen (1 van 181) .Uiteindelijk is het deze foto geworden die perfect voor het schilderij ‘hebzucht’ werkte.

Die dag heb ik de hele huiskamer overhoop gehaald en ik wil de moeder dan ook erg bedanken voor het geduld. Maar het heeft echt enorm geholpen. Want het model staat er perfect op. Heel schattig en nieuwsgierig, zoals dit vrolijke meisje is.

Klik hier voor het eindresultaat.

Behind the scenes

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.