Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | 7 zonden Luiheid: een alles behalve lui proces:)
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
2462
post-template-default,single,single-post,postid-2462,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006
luiheid 7 zonden begin van het schilderij

7 zonden Luiheid: een alles behalve lui proces:)

Hoe verbeeld je luiheid? Ik heb er zo over zitten tobben. Ik wilde namelijk niet iets overduidelijks doen. Dus na een beetje denken en schetsen kwam ik op dit idee: Nepbloemen.

Nu hebben nepbloemen als voordeel dat je ze rustig in een vaas kunt schikken en ze natuurlijk niet verwelken. Maar het nadeel is: “Hoe laat je zien in een schilderij dat ze nep zijn?” Normaal doe je er als realistisch kunstenaar alles aan om iets echt te laten lijken. En als je de nepbloemen te lelijk maakt, denken mensen dat je gewoon niet kunt schilderen. (overigens wil ik de mensen bedanken voor het lenen van hun nepbloemen en de tips die ik kreeg op facebook waar ik de lelijkste nepbloemen kon kopen). Uiteindelijk heb ik besloten om die te verbeelden met hints. Ik zal even 2 voorbeelden geven. 1) De stelen van de bloemen zijn gebogen in de vaas 2) de bloemen staan er wel erg mooi bij ondanks dat ze geen water hebben:) Hierdoor kon ik wel een losse penseelstreek hanteren en me vasthouden aan compositieregels.

Nu zitten er nog meer hints in, maar ik ga hier natuurlijk niet alles verklappen (als je hem in het echt ziet zijn ze wel wat duidelijker:).

In de afbeelding hieronder zie je dat ik geen onderschildering heb gebruikt. Dit heb ik gedaan omdat ik frisse kleuren wilde houden en heel los wilde schilderen. (het is semi nat in nat), Hier zijn de bloemen nog vrij vlak. Later heb ik meer diepte en nuances toegevoegd.

opzet bloemen

Voor het eindresultaat en meer uitleg over het idee klik hier.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.