Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | 7 zonden: Jaloezie
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
1950
post-template-default,single,single-post,postid-1950,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006
schilderij olieverf, realisme, 7 zonden

7 zonden: Jaloezie

Stilte is rust…. Totdat je kinderen hebt, dan is stilte verdacht. Dat ondervond mijn moeder toen ze mijn zus en mij betrapte. Mijn zus (toen een jaar of 4) was druk in de weer met een schaar en knipte mooie driehoeken in mijn haar. Mijn moeder kon deze creatie echter niet zo waarderen. En zo liep ik binnen de kortste keren met een flink gekortwiekt bloempotkapsel.

Natuurlijk was mijn zus gewoon jaloers op mijn mooie lange haar en ik kan me ook wel voorstellen dat meisjes soms onderling jaloers zijn op het haar van hun vriendin of zusje. Zo had ik zelf ook een klasgenootje met prachtig lang haar, waar ik als kind graag de schaar in had willen zetten. Vandaar dat ik het leuk vond om dit onderwerp als beeld voor het schilderij jaloezie te maken. 2 schattige meisjes zijn onschuldig kapstertje aan het spelen, maar ondertussen…

Wil je meer weten over het proces van dit schilderij klik hier.

Jaloezie: Onderdeel 7 zonden serie

Schilderij olieverf
30 bij 30 cm
1400 euro

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.