Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | Het recept van zoete wraak
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
1913
post-template-default,single,single-post,postid-1913,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006
Recpet voor de taart van het schilderij zoete wraak

Het recept van zoete wraak

Dit schilderij en het recept zijn onderdeel van de 7 zonden. “Zoete wraak” verbeeld de hoofdzonde wraakzucht. Vele verhalen uit de geschiedenis gaan over deze vorm van wraak. Niet voor niets hadden sommige rijken in Egypte vroeger mensen in dienst die hun eten eerst voorproefde. Hieronder staat het recept voor deze taart. Mocht je gewoon lekker willen eten, laat dan de arsenicum achterwege dat is eigenlijk wel zo sympathiek:)

 • 1 beker slagroom (125 ml)
 • 1 pot kersen zonder pit op siroop (350 g)
 • 1 bakje bramen
 • ½ chocoladecake (a 450 g)
 • 2 el arsenicum (giftig/dodelijk!!)
 • 150 g poedersuiker
 • 50 g pure chocolade

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken.

Klop de slagroom stijf met 2 el kersensiroop. Snijd de cake met een scherp mes in 4 vierkante torentjes en halveer deze in de hoogte, zodat er 8 kubusjes ontstaan. Snijd elk kubusje doormidden, zodat er 8 onder- en 8 bovenkanten ontstaan. Bedruppel elke onderkant met arsenicum (houd 1 el arsenicum over voor het glazuur). Smeer op elke onderkant een beetje kersenslagroom en leg er 2-3 kersen op. Bedek elke onderkant met een bovenkant. Roer de poedersuiker om met de laatste el arsenicum tot een dikke gladde pasta zonder korrels (het glazuur). Bestrijk de bovenkanten ermee. Leg op elk stukje een kers en braam. Rasp met een dunschiller mooie krullen van de chocolade en garneer de petitfours met chocokrullen.

Tip:

Als het glazuur niet glad genoeg wordt, kunt u voorzichtig een paar druppels extra kirsch toevoegen. Het geheel moet wel dik blijven!

Tip:

Liever geen moord op je geweten? Vervang de arsenicum dan door de kersensiroop. 

KLIK HIER VOOR HET EINDRESULTAAT VAN HET SCHILDERIJ

recept Naamloos-1 4 3 wraakzucht

1 Comment
 • Jan Robert Zijp

  Zou zo maar in de Allerhande kunnen verschijnen.

  november 12, 2015 at 11:14 pm

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.