Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | Snowwhite diamonds hoe en wat
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
1324
post-template-default,single,single-post,postid-1324,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006
schilderij, sneeuwwitje

Snowwhite diamonds hoe en wat

Er zijn 2 dingen die ik nog niet in mijn blog behandeld heb, maar voor mij wel belangrijk zijn om een schilderij een geheel te maken en dat is het bewust gebruik van de verf en eenheid door kleur/licht.

Bij dit schilderij heb ik bij het schilderen van het gezicht bewust gebruik gemaakt van dezelfde blauwe onderschildering als de achtergrond.(om eenheid te creëren). Maar de uitdaging voor mij was vooral het schilderachtig schilderen van de diamanten. Zodat deze er niet uitzagen alsof ze op het schilderij geplakt waren. Het zijn harde voorwerpen die zich het beste lenen voor fotorealisme en een strakke lijnvoering. Maar ik wilde toch wel een penseelstreek blijven zien anders pasten ze niet in de rest van het schilderij. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de middenweg. Eerst heel strak schilderen en dan beetje bij beetje grovere verfstreken toevoegen.

Vervolgens was het gezicht uitwerken weer 1 van mijn favoriete bezigheden. Hoe creëer je de juiste uitdrukking voor je idee? Waar doe je je lichtje? Waar maak je het donkerder? Deze keer werd ik ook geholpen door het feit dat de dagen korter werden. Tijdens het proces had ik bovenstaande foto van het schilderij gemaakt. Daar waren de schaduwen weliswaar te donker, maar zo duidelijk vereenvoudigd dat ik besloot dit bij daglicht te gebruiken. Wat het schilderij afmaakte, is dat ik na een tijdje besloot het licht zo te maken alsof ze in een spot zat. Dat betekende wel dat ik het patroon van het behang weer overnieuw kon schilderen. Maar het gaf net dat beetje extra drama.

Voor mij was dit schilderij weer een leuk interessant werk om te maken omdat er veel nieuwe uitdagingen in zaten en ik was erg benieuwd hoe de felblauwe onderschildering zou werken. Hoe dit uitpakte kun je zien in het eindresultaat. Daarvoor klik je hier.

Ps Ik schrijf wel eens dat ik foto’s maak van mijn werk tijdens het proces. Dit doe ik om met afstand naar het werk te kijken. Om de een of andere reden zie ik fouten eerder. (veel kunstenaars gebruiken hiervoor ook een spiegel, maar dit werkt voor mij)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.