Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | Winnaar Regionale Kunstdagen
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
953
post-template-default,single,single-post,postid-953,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006

Winnaar Regionale Kunstdagen

Op de weg letten, op de weg letten, concentreren… Dat was mijn mantra toen ik gister naar huis reed. Het concentreren lukte echter niet zo goed omdat ik helemaal verdwaasd was vanwege het feit dat ik zojuist de Regionale Kunstdagen in Rotterdam had gewonnen. Ik was zo blij! Helemaal omdat ik het niet had verwacht. De winnaar van de Regionale Kunstdagen wordt namelijk voor 1/3 gekozen door het publiek en 2/3 door een vakjury en ik had weinig mensen uitgenodigd voor het geval ik helemaal geen stemmen kreeg en niet door kon naar de Nationale Kunstdagen. Dan had ik dat aan iedereen uit moeten leggen. (en dat is toch niet leuk) Maar ik hoopte wel dat ik door mocht naar de Nationale Kunstdagen, omdat ik dit een ontzettend mooie beurs vind.
Ik had 2 kleine werkjes mee die ik net af had (de zilverdief en de geldverslinder). Toen ik mijn werk ophing dacht ik: ‘Het gaat helemaal mis. “ Ik zag overal grote werken hangen en daar vielen mijn 20 bij 20 cm werken voor mijn gevoel bij in het niet.
Aan het einde van de dag werden de mensen die door mochten naar de Nationale Kunstdagen opgenoemd. Ik was echt doodzenuwachtig. Nummers 20 tot en met 12 werden als eerste opgenoemd. Daar had ik een beetje op gehoopt, maar ik zat er niet bij… Er spookte op dat moment van alles door mijn hoofd. ‘Wat als ik niet naar de Nationale Kunstdagen kon?/ Had ik toch groter werk mee moeten nemen’ Vervolgens werden nummer 8,7,6,5 etc naar voren geroepen voor een glas wijn. Deze kunstenaars kregen de Titel ‘Kunstenaar van de week’. (deze winnaars worden 1 week vermeld als kunstenaar van de week op de site). Maar ik zat er nog steeds niet bij. De moed zakte in mijn schoenen… Tot slot was alleen
nummer 1 nog over….
EN WERD MIJN NAAM GENOEMD☺☺☺ Ik was zo blij! Ik kreeg bloemen, werd op de foto gezet, ben ook een week ‘kunstenaar van de week’ en mag naar de Nationale Kunstdagen!!! Het glas wijn dat ik kreeg aangereikt heb ik snel neergezet, omdat ik helemaal zat te trillen van de zenuwen. Gelukkig had een andere kunstenaar dat ook. (die was ook zo blij dat ze door was). Maar het is ook zo leuk. Thuis kreeg ik van iedereen felicitaties en waren ze trots.
Natuurlijk maak je kunst voornamelijk voor jezelf, maar ik denk dat elke kunstenaar die er serieus mee bezig is, net als ik, ook ontzettend onzeker is. Je ziet zoveel mooi werk en je wilt jezelf altijd uitdagen, ontwikkelen en verbeteren. Elk schilderij moet iets unieks bevatten en dat is soms echt moeilijk. Ik kan echt naar een schilderij zitten staren en twijfelen of ik een penseelstreek juist grover of fijner zal schilderen en of ik een lichtje wel of niet zal toevoegen. Daarom vind ik het heel erg leuk dat mensen hebben gezien hoe erg ik mijn best en dat is best wel eens leuk☺

winnaar kunstdagen 500 px

2 Comments
 • Hans

  Van Harte met deze mooie overwinning, geniet er van. We rekenen er op dat we de volgende keer een uitnodiging van dit talent tegemoet mogen zien.

  februari 1, 2014 at 11:23 am
 • Tilly

  Hallo Kunstenaar van de week.

  Van Harte! Wat super mooi dat je nummer 1 bent geworden en daardoor door mag naar de Nationale Kunstdagen mag.

  Dit verdien je echt want je maakt echt mooie Kunst.

  Succes en een mooie toekomst Desiree.

  Groetjes van,

  Tilly

  februari 1, 2014 at 11:27 am

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.