Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | Just say Adrie Hello
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
896
post-template-default,single,single-post,postid-896,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006
Werk Adrie Hello

Just say Adrie Hello

Onontbeerlijk bij het proces van schilderen is dat sommige mensen je met hun werk inspireren. Dat kan iets totaal onverwachts zijn uit je dagelijks leven, maar ik heb het ook als ik naar andere kunstenaars kijk die met een andere techniek werken.
Dit heb ik dus ook met het werk van Adrie Hello. Wat ik leuk vind in zijn werk is dat hij laat zien dat je met aquarel meer kan dan een bloemen schilderij maken. Zijn kleuren zijn sterk en hij weet met een doeltreffende toets een heel schilderij neer te zetten. Waardoor de schilderijen heel spontaan over komen.Als je Adrie ook spreekt dan merk je dat er achter elk werk een enorme gedrevenheid schuilgaat en hij zijn techniek tot in de kleinste details beheerst.

Vaak wordt waterverf gezien als hetgeen waarmee je begint. Maar uit ervaring weet ik dat het niet de makkelijkste techniek is. Zodra je een streek verkeerd zet is het schilderij verpest. Daarnaast schilder je alles niet vol maar laat je bij aquarel juist het licht schijnen door sommige plekken open te laten.

Dit is natuurlijk iets dat je bij een olieverfschilderij ook kan doen. Waarom alles met een gelijkmatige streek dicht schilderen? Door het ene deel dun te doen en het andere wat dikker kun je juist zien dat het geschilderd is en komt er levendigheid in het schilderij. Iets wat bij mijn werk past. Ik wil namelijk een verhaal vertellen en de suggestie wekken dat het schilderij spontaan is neergezet. (voor het gemak vergeet ik dan even de vele compositiestudies en tijd die ik aan het schilderij bezig ben). In ieder geval weer genoeg om over na te denken. Maar laat ik nu eerst weer even beginnen met mijn schets af te maken. Dan kan ik straks kijken hoe ik dit nieuwe idee weer toe kan passen.

Wil je je ook laten inspireren door het werk van Adrie? Klik dan hier

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.