Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | Ik wacht op dat ene telefoontje…
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
697
post-template-default,single,single-post,postid-697,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006

Ik wacht op dat ene telefoontje…

“Mensen zitten te wachten op je telefoontje. Dus stel ze niet teleur!” zei de salestrainer. Ik stond versteld. Hoe kon hij dat nu zeggen? In de maanden waarin ik mensen telefonisch moest benaderen om advertenties te verkopen, had ik niet echt het idee gekregen dat ze op mijn telefoontje zaten te wachten. Sterker nog ik werd vaak uitgescholden, bot afgewezen of gewoonweg uitgelachen.
Het leven van een telefonisch verkoper gaat niet over rozen. Daar kwam ik een paar jaar geleden achter toen ik na een reorganisatie achter de telefoon werd gezet. Iedere keer wanneer ik de telefoon oppakte, moest ik al mijn moed bij elkaar schrapen. Ik kan er namelijk niet zo goed tegen wanneer iemand me bot behandelt.
Toch kan ik me heel goed voorstellen dat je niet op zo’n telefoontje zit te wachten. Vanochtend wilde ik bijvoorbeeld eens lekker uitslapen. Plotseling ging de telefoon. Ik rende naar beneden en ik had weer geluk. Het was namelijk iemand die advertentieruimte in een ondernemersblad wilde verkopen. Ik wist meteen dat ik dit niet zou doen. Maar sinds ik een half jaar zelf mensen telefonisch heb benaderd, vind ik het moeilijk om zoiets op een beleefde manier af te slaan. Ik wil niemand kwetsen, maar ik wil ook niks kopen.
Een goed getrainde verkoper voelt dat en vanochtend had ik een natuurtalent aan de telefoon. Het gevolg was dat ik een half uur aan de telefoon zat en hem uiteindelijk met moeite af wist te schudden. Uiteindelijk zei ik: ”Ik heb dit werk ook moeten doen, maar ik ga niks kopen het heeft geen nut.” Waarop de verkoper vrolijk zei:”Gelukkig MAG ik dit werk doen en het geeft niks dat u niets koopt. Ik heb toch zat andere adverteerders.” Vrolijk hing hij op en liet mij verbaasd achter. Hoe kan hij zo positief blijven na al die afwijzingen? Ik vond het zo knap en zit nu met 1000 vragen. Daarom zou ik bij deze aan de verkoper in kwestie willen zeggen: Ik zit met een aantal vragen te wachten op je telefoontje. Dus stel me niet teleur.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.