Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | De kerstetiquette
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
699
post-template-default,single,single-post,postid-699,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006

De kerstetiquette

Konden we maar weer terug naar de middeleeuwen. De tijd dat de kasteelheer gewoon aan een kippenbot zat te kluiven en met zijn vinger een stuk vlees tussen zijn rottende tanden verwijderde. Het zag er wel niet smakelijk uit, maar je hoefde je ook geen zorgen te maken over je tafelmanieren. Want dat is nu net mijn grootste probleem. Dit jaar ga ik namelijk voor het eerst bij de ouders van mijn vriend eten en ik ben totaal talentloos in het beschaafd eten en praten onder hoogspanning. Zijn ouders zijn hele aardige mensen, maar je wilt toch een goede indruk achterlaten en dan gaat het bij mij juist mis.

Omdat ik een lichtelijk nerveuze indruk maakte, heeft mijn moeder me voor de grap een artikel over de juiste etiquette toegeschoven, maar dat is nogal wat. Bij de eerste tip gaat het al mis. Wat iedereen weet, maar wat ik steeds vergeet, is dat je niet met je ellebogen op tafel mag zitten. Dit heeft me in het verleden al vaak in de problemen gebracht. Vooral als je met je elleboog in een gerecht gaat zitten, maak je geen goede indruk. Gelukkig lost de etiquette dit probleem op. Een goede gastheer hoort namelijk de aandacht van je af te leiden als er iets mis gaat. Dit is ook het geval als je lekker aan het morsen bent. En dat gaat zeker gebeuren. Je mag namelijk niet naar je vork toebuigen, maar je vork moet naar jou toekomen. Dat is me bijna nooit gelukt. Het eten vliegt dan letterlijk in het rond en meestal valt het op mijn schoot (ik moet even onthouden dat ik een outfit aantrek die een beetje vlekbestendig is).

Dan krijg je nog het probleem welke vork je moet gebruiken. Gelukkig heb ik als kind de film “Pretty Woman” gekeken en daarin werd uitgelegd dat je van buiten naar binnen moet eten (waar films al niet goed voor zijn).
Wat me wel verbaasde is dat je een schaal met aardappels niet 2 plaatsen naast je mag aangeven. Eten wordt uitsluitend diagonaal aangereikt. Je mag namelijk niet met je arm voor iemand langs gaan als deze persoon net lekker zit te eten.
En zo zijn er nog 1000 tips afkomstig uit beschaafd Nederland. Kortom ik moet de komende 24 uur nog een hoop leren.

En anders zeg ik gewoon dat ik Chinees ben. Die mogen wel hun rijstkom bij hun kin houden, smakken en boeren bij het eten. En dat is toch ook een beschaafde, ontwikkelde cultuur. Bijna net zo beschaafd als ik☺
Ik wens u in ieder geval smakelijk eten, met of zonder etiquette.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.