Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | Expositie de Blokhut Schagen 4 juni
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
2621
post-template-default,single,single-post,postid-2621,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006,elementor-page elementor-page-2621
Expositie de blokhut

Expositie de Blokhut Schagen 4 juni

Exposeren met Silene van Waveren is altijd een feest. Dit keer helemaal omdat gasten worden verwelkomd door een echte lakei! En zoals jullie op dit blog kunnen zien, hebben we dit vaker gedaan. Maar ik dacht dat het wellicht leuk was als ik op dit blog ook eens iets over Silene schreef, aangezien ik op mijn site al genoeg over mijzelf praat:)

Daarom volgt hieronder haar CV e.d. P.s. Ik heb het van een site gepikt dus de eer van het werk aan deze tekst komt niet van mij:)

Silene van Waveren

Gedachten in Keramiek

Silene is ruim 20 jaar werkzaam als keramiste beeldend kunstenaar, ze staat open voor nieuwe methoden en onbekende werkwijzen. Ze maakt graag gebruik van zulke kansen en ervaringen om te verbeteren en te groeien in haar werk, elk object is uniek, omdat Silene niet met mallen werkt. Haar Inspiratie wordt geput uit vele bronnen, zoals omgeving, natuur, kunst en eeuwenoude tradities en rituelen.  Daarbij is zij leergierig, leest veel vakliteratuur en bezoekt regelmatig diverse musea. Haar enthousiasme en verslaving aan keramiek maken dat zij lange dagen in haar atelier verblijft. Tijdens haar werk ontstaan vaak al weer nieuwe ideeën. Zij werkt met diverse glazuurtechnieken, o.a, eigen samengestelde engoben, oxides, pigmenten, body stains en ontdekt steeds weer nieuwe mogelijkheden. Fascinerend zijn haar combinatietechnieken; o.a. glas, metaal, stof en touw in combinatie met keramiek. Ook vormt ze objecten met Aluminiumcement en ontdekt steeds weer nieuwe methoden.Tevens kunt u haar benaderen voor het volgen van een workshop, of het aanvragen voor het geven van workshop op locatie.

Creativiteit speelde ook in haar loopbaan bij Eska Tijdschriften, Kluwer en later VNU Tijdschriften een belangrijke rol. Gedurende 20 jaar was ze hier werkzaam als redacteur bij het tijdschrift Marion, bij het encyclopedie het Komplete Handwerken en Handwerken zonder grenzen. Haar Modeopleiding in Amsterdam was hiervoor een uitstekende basis. Ook volgde ze gedurende een aantal jaren de avondopleiding aan de School voor Beeldende Kunsten in Utrecht. Om ten slotte haar droom te verwezenlijken en te starten als zelfstandig keramiste/beeldend kunstenaar.

Adres
Loet 10 Schagen
Van 11:00-17:00 uur

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.