Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | 7 zonden: Luiheid
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
2457
post-template-default,single,single-post,postid-2457,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006
luiheid 7 zonden bloemstilleven, realism

7 zonden: Luiheid

Waarom is het schilderen van een bloemstilleven het toppunt van luiheid? Nou als je goed kijkt zijn nepbloemen en dat verandert de zaak. (voor nadere uitleg over hoe ik dit heb verbeeld klik hier). Nu kun je denken dat degene die deze bloemen zo heeft laten staan lui is, maar als schilder heeft het voor mij nog een extra betekenis.

In de Gouden eeuw zijn veel bloemstillevens gemaakt. Bloemen waren destijds een symbool van welvaart en rijkdom. Opdrachtgevers wilden met deze schilderijen anderen echt imponeren. En dat mocht natuurlijk wel wat kosten. De kunstenaar moest hiervoor alle registers uit de kast halen. De compositie werd zorgvuldig bepaald en omdat de bloemen niet gelijktijdig bloeiden moest de kunstenaar elke keer wachten totdat hij aan een nieuwe bloem begon. Dit heeft tot gevolg dat je echt goed moet weten wat je doet. Met kleur, compositie, kennis van de bloemen etcetc. In vergelijking tot dat hebben wij het nu een stuk makkelijker. Bloemen zijn er in alle soorten en maten en we hoeven alleen de bloemen nog goed te schikken. Vandaar dit schilderij. De luiheid van nepbloemen voor de schilder en beschouwer:)

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.