Luizenmoeder

realistisch, schilderij, Luizenmoeder, olieverf op paneel

Aaaah Luizen!!!

In 2017 ga ik weer lesgeven aan kleine kinderen via het cultuurpalet. In het verleden heb ik dit ook gedaan en ik vond het ontzettend leuk. Maar er is 1 ding waar ik nu al de kriebels van krijg als ik eraan denk. Dat is dat bordje met daarop de tekst:”Luizenmoeder gezocht.” Echt ik kan er gewoon niet tegen. Van dat ene bordje krijg ik overal jeuk. Maar ineens dacht ik aan het gezegde gedeelde smart is halve smart.  En hoe kan ik dit gevoel beter delen dan met een schilderij?

Vandaar het schilderij luizenmoeder. Een lief tafereel van een moeder die een verdrietig meisje controleert op luizen, terwijl haar broer argwanend toekijkt.

Olieverf op paneel

21 bij 29,7

1400 euro

Benieuwd naar het proces. Klik hier