Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | De erfenis van Loek Meijer
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
1295
post-template-default,single,single-post,postid-1295,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006
Loek Meijer

De erfenis van Loek Meijer

De Enka Fabriek in maart 2013.
Wat was dat koud!! Gelukkig kwamen er veel bezoekers en had ik leuke gesprekken, maar ik had me er totaal niet op gekleed. Op een gegeven moment kwam er een vrouw op me af. “Alsjeblieft, hier zijn mijn handschoenen.” Zij en haar man gingen toch weg en ze vonden het gezellig even met mij gepraat te hebben, omdat ik bevroor van de kou kreeg ik de handschoenen. Ik vond dat ontzettend aardig. Ik stond helemaal versteld. 6 weken later kreeg ik echter een mail. De maandag na de beurs was Loek Meijer naar de dokter gegaan. 6 weken later was hij overleden.

Een paar weken geleden kreeg ik een mail van Anja. (de vrouw van de handschoenen). Loek had tijdens zijn ziekte gezegd dat, als er materialen uit zijn atelier overbleven, hij deze wilde geven aan “het meisje van die handschoenen”. Hij vond het namelijk leuk dat ik in zijn realistische stijl schilderde. Ik vond het echt heel bijzonder. Ik was namelijk destijds al ontzettend blij met de handschoenen, maar dit had ik nooit verwacht.

Gister was ik op bezoek bij zijn atelier. Een kamer vol met prachtige schilderijen. Doeken met stillevens, kannetjes, landschappen etc. Een levenswerk van iemand die vol overgave achter het doek heeft gezeten. Ik ging naar huis met dozen vol boeken, mediums en prachtige kwasten. Maar ook met het besef dat iedereen deze mooie werken zou moeten zien. Dus als je geïnteresseerd bent. Kun je kijken op www.loekmeijer.nl Er zijn nog werken te koop. En in het echt vond ik ze nog veel mooier dan op de foto.

Soms doen mensen iets dat voor hen vanzelfsprekend is, maar voor een ander heel bijzonder. Voor mij was het al heel bijzonder dat ik die handschoenen kreeg. Ik heb ze nog steeds in mijn auto liggen en telkens als ik ze zie, moet ik even glimlachen. Als ik nu naar de kwasten kijk, heb ik hetzelfde. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik, als ik ze ga gebruiken, wel heel erg mijn best moet doen, want deze kwasten moeten de meester die ze ooit gebruikt heeft zeker eer aan doen. Op die manier wil ik zeggen: bedankt voor de handschoenen en dit prachtige kado.

4 Comments
 • Albertine van Veldhuizen - van Pluuren

  Fijn dat je warme gevoelens hebt als je terugdenkt aan Loek.
  Hij was echt goed in wat ie deed he?
  Fijn dat zijn spulletjes goed terecht zijn gekomen en gebruikt blijven worden….

  Groetjes Albertine (dochter van Anja)

  december 15, 2014 at 6:13 am
 • Ans Batist-Meijer

  Hallo Desiree,

  Ik heb met veel bewondering je bericht gelezen, ik vond het leuk om zoveel positiviteit over mijn broer te horen, want schilderen deed hij inderdaad met een passie. Ik was ( en ben ) nog steeds hartstikke trots op hem en vindt het jammer dat hij er niet meer is, maar gelukkig heb ik ook nog wat werken van hem en wordt nog dagelijks aan hem herinnerd.
  Nogmaals dank voor deze mooie woorden en ik wens je veel schilderplezier met de ” meester” zijn spullen.

  Met vriendelijke groet,
  Ans Batist-Meijer

  december 15, 2014 at 8:01 am

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.