Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | Mini Maxima en Willem Alexander
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
1258
post-template-default,single,single-post,postid-1258,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006
Schilderij Willem Alexander en Maxima, portret

Mini Maxima en Willem Alexander

(voor het filmpje klik hier)

Het maken van portretten is altijd 1 van de leuke uitdagingen van het realistisch schilderen, maar dit keer was het wel heel erg leuk en bijzonder. Deze portretten zijn namelijk nog kleiner dan mijn nagel en moesten nog lijken ook.
Een paar maanden geleden bedacht ik het idee om spelkaarten te maken van Willem Alexander en Maxima. Het idee is dat je met dit schilderij kunt zien wat hun stemming is of hoe het met Nederland gaat. Tijdens het schilderen ontstonden de meest gekke verhalen. 1 daarvan was: Wat als hij bij hen in huis zou hangen? Zouden ze hem op de negatieve stand zetten als er een vervelende minister kwam? Of draaide Amalia ze om als ze een standje had gehad? En ook een aantal verhalen die ik maar wijselijk voor mezelf hou:).

Een ander moeilijk punt is dat ik ze niet live ontmoet heb. Dus de portretten zijn samengesteld uit meerdere afbeeldingen, van de een de mond, de ander het kroontje of kapsel etcetc. Er is veel onderzoek aan vooraf gegaan maar ik wil niet zomaar een kopie maken, maar een origineel portret. Het was ook leuk om het kostuum en de jurk van Maxima te ontwerpen. Daarin zitten kleine hartjes verwerkt die met het blote oog bijna niet te zien zijn, maar waar ik veel plezier van heb gehad tijdens het maken.

Hieronder zie je enkele stappen in het schilderproces. Zoals je kunt zien heb ik dit keer geen gebruik gemaakt van een onderschildering omdat de lagen anders te dik werden. Ik heb er wel bewust voor gekozen om het eindresultaat niet te glad te schilderen. En niet te schuren omdat je anders denk dat het plakplaatjes zijn en ik vind wel dat je moet zien dat het geschilderd is.

eerste stap was verschrikkelijk en leek totaal niet

eerste stap

 

Vervolgens iets beter maar dit was hem nog net niet

Willem Alexander Maxima portret

 

Voor het eerst samen

Willem Alexander Maxima Portret

Omdat ik zo enthousiast ben vanwege het plezier dat ik tijdens het maken hiervan heb gehad, heb ik de neiging om eindeloos uit te wijden over hoe vrolijk onze Koning kijkt als zijn vrouw naast hem staat op foto’s, etcetc dat Maxima bijna op geen enkele foto boos kijkt. Maar ik hou me in anders wordt dit wel een erg lang artikel.

Benieuwd naar het eindresultaat?
Klik hier

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.