Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | Op zoek naar de ideale opa
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
2614
post-template-default,single,single-post,postid-2614,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006,elementor-page elementor-page-2614
Realistisch portret van opa met kleinkind

Op zoek naar de ideale opa

En ineens heb je een idee. Je wilt een opa schilderen, type directeur die gewend is beslissingen te nemen, maar als hij zijn kleinkind ziet verandert hij spontaan in een gekke opa die alles voor het kind over heeft.

Ik dacht dat het best moeilijk zou zijn om de ideale opa te vinden. Want ik vermoedde dat veel opa’s toch een beetje schroom zouden hebben. Maar zodra ik een post op facebook zette dat ik op zoek was naar opa’s stroomde mijn mailbox vol. Ik wist gewoon op een gegeven moment niet hoe ik moest kiezen. Totdat deze opa voorbij kwam. Hij was perfect. Serieus, zakelijk en voor z’n kleinkind de gekke vrolijke opa. En dat hebben we tijdens het poseren gemerkt. Het ene moment was hij nog de zakenman in een strak pak ,het volgende moment zat zijn kleindochter hem vol te plakken met stickers. In het begin was zijn kleindochter nog een beetje verlegen vanwege de camera en het feit dat ze net wakker was. Maar zodra ze opa vol mocht plakken met stickers en op zijn rug mocht zitten was ze blij.

Vervolgens kwam ik thuis met een hele lading materiaal en begon het volgende deel van de voorbereiding. In wat voor  interieur zou ik deze 2 plaatsen? Ik heb lang getwijfeld tussen een donkerbruine werkkamer of deze lichte ruimte. Maar uiteindelijk is het dit geworden. Het moest tenslotte een vrolijk tafereel worden en dat werkt het beste met licht. Het portretje van het meisje was nog even moeilijk om te schilderen. Bij miniportretten ligt het in de kleinste details of je ze goed hebt of niet. Daarnaast wil ik de ondergrond nooit te glad hebben. Met als gevolg dat je bij een miniportret het werkje in meerdere omstandigheden moet bekijken. Licht van de zijkant, van onder, van boven het kan zo’n portret totaal veranderen. Maar dan ineens is je werk af. En kun je op naar het volgende project. Ben benieuwd wat dat weer gaat worden. De schets ligt al klaar.

Benieuwd naar het eindresultaat? Klik hier Portrait miniature Links is ze nog in ontwikkeling in het echt ziet ze er al anders uit. Rechts zie je hoe bepaald licht van invloed is op het portretje.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.