Verkerk, realistische kunst, schilderijen, fijnschilder, portret in opdracht Fine Art | In het atelier van Gerard Huysman
Realistische schilderijen over het dagelijks leven
realistische, kunst, fijnschilder, realisme
831
post-template-default,single,single-post,postid-831,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,elementor-default,elementor-kit-3006
Atelier Gerard Huysman

In het atelier van Gerard Huysman

‘Nee hoor qua karakter is hij net de conciërge van de middelbare school, alleen kan hij toevallig erg goed schilderen.’ zei Paula Kool (kunstenares van natuurlijke kunstwerken) toen ze het had over Gerard Huysman. Gerard was Paula’s buurman bij haar nieuwe atelier. Ik had hem nog nooit ontmoet, maar zijn werk kende ik natuurlijk wel. Het licht in zijn schilderijen was iets waar ik al tijden stiekem jaloers op was. Toen Paula uiteindelijk voorstelde om even bij haar buurman langs te gaan, was ik best wel zenuwachtig.

Ik was juist op een punt dat ik erg twijfelde over de kwaliteit van mijn werk en wat ik ermee aan moest. Maar dat ene half uurtje in zijn atelier veranderde alles. Openlijk vertelde hij over zijn techniek en liet het ene na het andere schilderij zien. Bij thuiskomst ben ik meteen alles wat hij vertelde gaan uitproberen en ik zag gelijk het verschil.Op dat moment besloot ik: Van hem wil ik les hebben. Gelukkig reageerde Gerard ook erg enthousiast en inmiddels ben ik alweer een paar jaar verder. Het zijn geen standaard lessen waarin Gerard á là Bob Ross gaat zitten schilderen. Dat is ook een totaal andere techniek en daar gaat het veel meer om het vullen van het doek.

Wat ik van Gerard heb geleerd, is dat voor het resultaat dat ik wil bereiken, veel meer geduld en concentratie nodig is. Hij vertelt over de verschillende technieken, laat mooie composities zien en komt met de ene na de andere goede kunstenaar op de proppen. Zo ontwikkel ik me steeds verder en leg ik de lat steeds hoger. En wie weet zegt over zoveel jaar een andere kunstenaar ooit eens over mij: ‘Ze is net je kapster alleen kan ze toevallig erg goed schilderen.’

Schilderij van Gerard Huysman

Dit is 1 van de vele werken van Gerard Huysman.

Beroepskunstenaar Gerard Huysman is geboren te Zaandam (17-02-1953).
Zijn woonplaats is Alphen aan den Rijn.
Hij studeerde van 1973 tot en met 1978 aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam.
Zijn schilderijen hebben architectuur of landschappen als onderwerp, maar het hoofdthema is het uitbeelden van het licht. De atmosferische omstandigheden spelen daarbij een belangrijke rol.
De ene keer helder en de andere keer het broeierige warme licht van een zomeravond of het grijswitte licht tijdens een regenbui. De schilderijen zijn geschilderd met olieverf op paneel. De tekeningen met krijt op papier.
De werken van Gerard Huysman worden geëxposeerd bij diverse galeries.

Klik hier voor nog meer informatie over Gerard Huysman

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site gebruikt cookies. Wil je verder kijken? Klik dan op OK.